Dato: 18.05.22 – kl 15:30-17:00
Sted: Tangenten – Nesodden
Fra FBV:
Fra Nesodden Kommune:
Niclas Wigforss hadde innkalt til etableringsmøte for kommende samarbeid mellom kommunen og velet i forbindelse med realiseringen av den vedtatte områdeplanen. Samarbeidet skal omfatte planlegging, utbedring og gjennomføring av infrastruktur, vanntilførsel og avløp for hele Flaskebekkområdet og skal vare i gjennomføringsperioden.
Generalforsamlingen i Flaskebekk Vel, 23. mars 2022, oppnevnte en arbeidsgruppe som støtte til kommunens initiativ. Arbeidsgruppen rapporterer til styret i Flaskebekk vel og valgte representanter er FBV-medlemmene nevnt over med unntak av Fredrik Meltzer (formann), som bare møter ved etableringen. Arbeidsgruppens mandat er, i samråd med styret, å sørge for at IVK initiativet får en god:
Niclas W gjennomgikk status og planer med disse hovedtemaene:
Spesielt ble det redegjort for den siste tids utvikling i den prioriterte etableringen av pumpestasjon på nordre brygge for vanntilførsel fra Fornebu og videre tilkopling til Alværn-terminalen. Forhandlingene med hjemmelshaver for eiendom i Flaskebekkveien 123.. vedr. mulig plassering på deres eiendom har ikke ført frem, og kommunen har derfor nå gått videre med planlegging av pumpehus-plassering på snuplassen ca 30 meter øst for brygge-huset. Ifølge velets syn ville en plassering som ikke båndlegger snuplass-arealet innebære store fordeler – f.eks. estetisk (miljø-bevaring), funksjonelt mht. diverse bruk av snuplassen og mht. forflytting av parkeringsproblemer oppover i området. Velet vil gjerne oppfordre kommunen til å forsøke en siste kontakt mot hjemmelshaver for å se om det likevel kan være mulighet for noen form for kompromiss i denne saken.
Gravearbeider for VA-ledninger i alle veier i området vil være hovedutfordringer i tiden som kommer, totalt 4,1 km. Ulike løsninger vil bli valgt for ulike deler av området. Selvfall i Flaskebekkveien og Øvreveien vil bli utnyttet mens pumpe-løsninger må velges i noen andre veier. Der det skal graves blir dybden fort 1,5 til 2 meter, som innebærer logistikk-utfordringer med løsmasser i forhold til gjerder og tomtegrenser – samt i forhold til tilgjengelighet til eiendommene. Det skal ikke graves avløpssluk o.l. i grøfter. Arbeidene er anslått til å vare i 7 måneder i Øvreveien, mens Flaskebekkveien ikke er angitt ennå. Ledningsinnstikk vil gjøres mot enkelteiendommer og avtalte tilkoplinger, etter avtaler med berørte parter, og tilkoplinger til disse skal besørges av eierne. Fotballbanen i Øvreveien og området rundt vil bli anvendt som riggeområde. Tidsbegrensede omkjøringer, lysregulering og trafikkbesvær må påregnes i perioder. Planleggerne skal ikke involvere seg i enkeltsaker som vedrører spesielle eiendomsinteresser. Det foregår for tiden forhandlinger mellom kommunen og fylket om Flaskebekkveien skal få status som kommunal vei, mens Øvreveien og andre veier forblir private. Kommunen ser for seg å avvikle det private VA anlegget i øvre del av Øvreveien når offentlig VA blir lagt, og de er åpne for å tilrettelegge for asfalt/fjerne asfalt i deler av Øvreveien etter ønske. Arbeidsgruppen tok også opp at det er et ønske om å beholde de private sommervanns-ledningene som eksisterer i dag.
Alle boliger og fritidsboliger skal tilkoples. Det innebærer at der det er hensiktsmessig bør flere eiere slå seg sammen i lag og foreslå og forhandle frem koordinerte løsninger (med eller uten avløpspumpe) med kommunen.
Vel-representantene tok opp spørsmålet om nedgraving av strømnettet i forbindelse med arbeidene. Nettet skjemmer deler av området visuelt (f.eks. krysset Flaskebekkveien/ Øvreveien) og ville vært svært ønskelig å få bort når nå sjansen byr seg. Dette spørsmålet ligger ikke i kommunens budsjett, men eventuelle muligheter kan utredes i løpet av prosessen mellom involverte parter.
Kommunikasjonen:
19.05.22
Jan Capjon
Vil du ha referatet i utskriftsversjon, trykk her.