Referat fra Styremøte nr 10 - 2005 - Flaskebekk Vel

Dato for møtet : 04.04.05
Møtested : Trygve Steinert

Tilstede :
Wilhelm Berge
Anne Stine Høvo Meltzer
Mai Gaardsted
Kjell Thoreby
Arvid D. Iversen
Trygve Steinert

Fra Strandpromenadelaget : Tore Henning Larsen
Petter Blakstad

Forfall :

Referat til : Møtedeltakere fra Styret
Møtedeltakere fra Strandpromenadelaget + Inge Olav Fure og Tom Gjelsethfra Strandpromenadelaget.

Referatdato: 17.04.05


STRENDPROMENADELAGET
Møtet startet med muntlig gjennomgang og referat fra Strandpromenadelaget (heretter kalt SPL) ved lagets representanter Petter Blakstad og Tore Henning Larsen

- SPL hadde blitt forespurt av Styret om å diskutere muligheten for å oppnevne en formann/leder for gruppen. SPL fant dette ikke formålsmessig og gruppen arbeider derfor videre som før. Ved henvendelser til Strandpromenadelaget kommuniseres disse videre via mail og dette har fungert frem til nå – og SPL mener at det og foreløpig vil gjøre det i fremtiden.

- SPL har blitt forespurt av Styret å innlemme Nordre Bryggerhus som sitt ansvarsområde – noe SPL har stilt seg positivt til .

- Stupebrettet som skal monteres på Søndre Brygge har kommet og Nils Petter Blakstad har påtatt seg ansvaret for å påse at dette blir montert etter forskriftene - i samarbeid med andre. Dette skjer 21.05.05.

- Styret ble oppfordret av SPL til å feks. på Generalforsamling å sette på agenda en diskusjon blant Velets medlemmer hvordan huset på Nordre kan og skal brukes.

- Det blir DUGNAD 21.05.05. Dugnaden blir vårens ”fellesdugnad” for hele Velet, og veiene holdes utenfor da dugnader for disse administreres av veilagene. På arbeidsplanen for årets dugnad står bl.a.

- Stupebrett
- Huset på Nordre
- Rydding av Strandpromenaden
- Rydding og kapping av grener på stier
- Stikkveien ( husker ikke helt hva - men den ble nevnt)
- Rydding av strender

Det blir og en ekstraordinær Flaskebar samme dag. og Strandpromenadelaget er ansvarlig for å avholde denne.

SPL holder planleggingsmøte for dugnad – 4. mai kl. 18.00 ( i huset på Søndre antar jeg ..... hvis ikke meld i fra ) . Fra Styret møter Trygve Steinert til dette møtet. Styrets representant på selve dugnadsdagen blir Kjell Thoreby . Det oppfordres til at dugnaden organiseres på samme glimrende måte som tidligere med ”flip-over” som viser oppgaver og tydelighet i hvem som er dugnadsledere slik at lengre diskusjoner over man evt. selv ville gjort det unngås.

Til å innvie det nye stupebrettet ( som det og gitt tilskudd til fra Kommunen ) inviteres ordfører stil å ta det første Stupet kl. 18.00. Amta inviteres og .
Ansvarlig for dette : Anne Stine

BREV VEDR. BØYER
Velet har tidligere sendt brev til Kommunen med forespørsel om støtte til å få lagt ut flere bøyer for å unngå ulykker. Dette brevet har ikke blitt besvart av Kommunen. Purres opp.
Ansvarlig : Anne Stine

FORSIKRING AV SELVE STRANDPROMENADEN
Petter har undersøkt dette , men har fått negative tilbakemeldinger på forespørsel fra forsikringsselskap. Det arbeides ikke videre med saken.

ÅRLIG REPRESENTANTSKAPSMØTE NESODDEN VELFORBUND
Avholdes 11/5 kl. 18.00 ( sjekk tidspunkt med Anne Stine ). Fra Flaskebekk vel møter Anne Stine og Steinert.

MØTE MED VERNEGRUPPEN/FYLKESKOMMUNEN OG KOMMUNEN
Dette møtet/befaringen avholdes 15. april kl. 09.00 i området . Fra Vernegruppen deltar Inge O. Fure , og fra Styret deltar Anne Stine.

KLEIVA
Arvid sender nytt brev til Kommunen der det blant annet nevnes rekkverk som er tatt bort. Svar fra Kommunen har kommet , men dette ga ikke svar på de spørsmål velet hadde. Arvid har og ringt Kommunen , men sender nytt brev.

ØNSKE OM INFORMASJON TIL VELET VEDR. BYGGESAKER
Anne Stine har sendt brev til Kommunen med forespørsel om fast Informasjonsmeddelelse i forbindelse med byggesaker i området.

I forbindelse med henvendelse fra Ø. Kildahl vedr. byggesak på Heim takker Kildahl Velet for svar og informasjon vedr. denne.

GENERALFORSAMLING
Generalforsmaling avholdes 13. juni, på Speiderhuset kl. 18.00

Ansvarlig for bestilling av Speiderhuset samt Vasking av dette Arvid
Ansvarlig for bestilling av karbonadesmørbrød – Arvid

Ansvarlig for innkjøp av kaffe, brus og øl – IKKE AVKLART
På Generalforsamling tar man ( på nytt ) opp stiskilting. Det arbeide som tidligere er utført er ikke nedskrevet annet enn som ”saker”. Til Generalforsamlingen tegner Arvid inn stiene slik de er kjent pr. i dag på et stort kart , og så suppleres det med evt. navn og evt. manglende stier på Selve Generalforsamlingen.

Anne Stine skriver Årsmelding til Generalforsamling.

Annet ansvar fordeles 5. mai .... som er neste Møtedato .... og som er hos

( husker ikke helt ... har skrevet Mai , men dette ble kanskje endret til hos meg ..... kan noen verifisere)?