REFERAT FRA

GENERALFORSAMLING

i Flaskebekk vel 6. juni 2005

Generalforsamlingen ble satt kl. 1900 av formannen. Det var hele 57 tilstede med til sammen 40 stemmer. Formannen ble valgt til møteleder og John Erik Bjerk til referent.

Formannen leste opp årsberetningen, svarte på spørsmål til de enkelte punkter og ga supplerende opplysninger. Årsberetningen anga planlagt dugnad, mens man ikke rakk å gjennomføre det hele. Oppsetting av rekkverk i Promenadebakken og montering av stupebrett vil bli utført før badesesongen. Fravær av ”dugnadspils” under årets dugnad vil bli en engangsforeteelse.

Det ble redegjort for begrepet ”veilag”. Man tilhører et veilag når man sogner til en vei – har atkomst vil egen eiendom via denne. Herav følger at man har forpliktelser til veivedlikehold. Vellet eier ikke veiene, og har formelt intet ansvar, men har tradisjonelt organisert dugnader og bidratt økonomisk til vedlikeholdet. Initiativ er nå overlatt til veilag, som kan søke vellet om bidrag til neste sesongs vedlikehold. Frist for søknad er satt til 1. oktober.

Et spørsmål om Styret eller Vellet hadde noen bestemt oppfatning om veiene bør/kan asfalteres, ble ikke uttømmende besvart.

”Kleiva” ved Nordveien har fått hard medfart som følge av utbygging. Vellet er ikke part i saken, men styret forfølger den mot kommunen og utbygger. (Kleiva ble i sin tid bygget av velmedlemmer og overdratt til kommunen mot at den overtok vedlikeholdet. Ref. anm.)

Regnskap og budsjett ble gjennomgått ved kasserer.

I regnskapet er utgifter og inntekter ved en aktivitet ført opp hver for seg, for eksempel hører post 9 og 28 sammen.

Post 2, regnskap: beløpet inkluderer kr. 10000 fra kommunen til stupebrett. Man kan ikke forvente tilsvarende beløp neste år.

Post 6: Flaskebarinntekter er en uheldig formulering, og det ble også redegjort for organiseringen av aktiviteten. Styret har påtatt seg å ta initiativ til å starte opp sesongens program, slik at enkelte kan tegne seg som ansvarlige for en gitt kveld. Gjennomføringen utføres altså av den enkelte beboer (gjerne et par stykker) til glede for alle. ”Flaskebar” skal IKKE være en inntektskilde for vellet, og bør helst ”gå i null”. De angitte inntekter i budsjett for 2005/06 er også noe misvisende, idet forventede lotteriinntekter inngår.

Post 7 Leie av bryggehus: Disse kan leies ut til medlemmer og andre.

Post 11 Rep. av veier og trapper: Midler er budsjettert under post 31: Bidrag til veilag.

Post 18 Traktor: Budsjetterte midler dekker forsikring men ikke vedlikehold. Styret vil ta dette opp med traktorforvalteren.

Generalforsamlingen godkjente regnskapet og forslag til budsjett.

Valg: Anne-Stine Høvo Meltzer ble gjenvalgt til formann. For Arvid Iversen, Kjell Thoreby og Trygve Steinert, som ønsket å fratre styret, ble Ivar R. Reinvang og Anna Eggertsdottir enstemmig innvalgt. Styret består derfor igjen av fem medlemmer. Revisor: Inger Thuv og valgkomite: Anne Steinert og Elin Bræk ble også gjenvalgt.

Kontingent: Fjorårets beløp, kr. 750,-, ble vedtatt beholdt med den begrunnelse at man ønsket å bygge opp en reserve for å kunne møte uforutsette utgifter, for eksempel ved stormskader.

Annet: Styret ble takket for stor innsats i det forløpne år – men mange og ulike initiativer, og et arbeid som ble utført med stor entusiasme og ryddighet. Fredrik Meltzer fikk stor honnør for sitt arbeid med Vellets hjemmeside (Internett www.flaskebekk.no). Den er verdt et besøk !

Informasjoner: Tom Gjelseth redegjorde meget kort for det arbeid Promenadelaget har utført siste år. De har bl.a. fått kommunen til å bidra med kr. 10000,- til stupebrettet, satt ut flere badebøyer, fornyet flere skilt og utført vedlikehold av brygge, hus og området rundt.

Inge Olav Fure ga på vegne av ”Vernegruppen” en orientering om deres arbeid. Gruppen har hatt møter med kommunen og fylkeskommunen samt med de større politiske partier på Nesodden, og disse har i hovedsak stilt seg positive til Vellets initiativ. En privat reguleringsplan vil bli meget kostbar, men gruppen har også fått signaler om at kommunen kan tenkes å være villig til å bidra økonomisk og å stille kompetent personell til disposisjon.

Den forventede heftige diskusjon uteble ikke, men kom litt skjevt ut pga uheldig ordvalg: ”vernegruppe”. Begrepet er bare brukt internt, og begrepet ”verneplan” er heller ikke brukt noe sted. Likevel synes begrepet å ha gitt en utilsiktet motsetning mellom ”utvikling” og ”bevaring”. Et stykke ut i diskusjonen ble det vedtatt (mot 1 stemme) å omdøpe gruppen til ”Reguleringsgruppen”.

Mens enkelte debattanter så ulike løsninger og så for seg ulike scenarier, manet formannen forsamlingen til å konsentrere seg om ”veien frem”; hvordan vellet bør arbeide videre med saken. Det ble fastslått at medlemmer manglet kunnskaper om de faktiske konsekvenser av ulike lover og forskrifter, de som gjelder og de som kan komme til å gjelde. Det ble videre poengtert at det vil bli viktig å få fastlagt hva Flaskebekk selv ønsker når det gjelder områdets utvikling. Et allmøtet må organiseres, og det må være vedtaksdyktig.

Det ble besluttet å holde et slikt allmøte senest 30. september, og at Reguleringsgruppen fikk mandat til å forberede dette. I tiden frem til møtet er det ønskelig med bred deltakelse og ulike synspunkter, og gruppen blir derfor utvidet for denne perioden. Personer som ønsket å delta var Ricky Vatten, Astri Løvaas, Ole Krognes, Arne Hjertholm, Ole Tandberg og Liv Myklebust, Nils Sydness, Birger Libell, Kari Marie Mc Culloc, Tom Senstad, Inge Olav Fure (leder), Einar Sandbæk og Fredrik Meltzer fortsetter, mens Wilhelm Berge d.y. har trukket seg fra gruppen.

Jørgen Berners vei: Inge Olav Fure refererte også til arbeidsgruppens arbeid vedrørende utbyggingsplaner syd for J. Berners vei. Utbyggingen kan innebære stor belastning på veier i velområdet. Dette er en hastesak, og reguleringsgruppen ble bedt om å fortsette sitt engasjement.

Generalforsamlingen ble avsluttet kl. 2200.

John Erik Bjerk
8. juni 2005