Kleiva er åpnet

"Kleiva" ble på lørdag 7. september høytidelig åpnet av vår kjære ordfører Trul Wickholm.

«Kleiva», trappene mellom Flaskebekk og Øvre Utsiktsvei er turvei, skolevei og arbeidsvei for mange på Nesodden. Den var trolig først en sti, som senere ble omgjort til trapper. Nordre del av Flaskebekk var/er en del av utmarka til Nesoddtangen gård, og det er sannsynlig at stien var en forbindelse til gården. Trappene var trolig på plass mot slutten av 1800 tallet, da byggingen av sommerhusene på Flaskebekk tok til for alvor. Det er ikke usannsynlig at Bjørnstjerne Bjørnson spankulerte i trappene i 1880 årene, da han besøkte huset broren leide ved Flaskebekk brygge. Kleiva har hatt og har, stor praktisk og kulturhistorisk verdi.

Den er om lag 140 meter lang, og trappene er opprinnelig støpt i betong, innimellom, er det naturstein og jord og sand. Rekkverket er av svartlakkert metall, og er forsterket av et nettinggjerde noen steder. Kleiva går nærmest rett opp fjellet fra Nordveien er en del av Kyststien. Den er kjappeste forbindelse til kveldssola, Strandpromenaden og strendene for folk i Tangenområdet. For folk på Sjøstrand og Flaskebekk er det raskeste vei til Nesoddbåten, og byen og snarvei til nordlig del av kommunen. Kleiva har blitt flikket på og reparert på i mange år, for det meste på dugnad, med enkle midler og håndkraft.

I fjor vår bevilget Sparebankstiftelsen 400.000 til rehabilitering og ikke lenge etterpå gikk Nesoddene kommune inn med 500.000. Med midler fra Flaskebekk og Nordre Tangen vel var dette nok til å rehabilitere Kleiva. Stor takk til Sjur Sætre og Øystein Sørum for deres innsats med søknadene.

Takk til Tore Henning for bilder

Flaskebekk Vel
post@flaskebekk.no

Org nr. 986 555 900
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram