Styrereferat 11.01. 2006
Flaskebekk vel

Deltakere
Anne Stine Meltzer - Styreformann
Trygve Steinert - Styremedlem

Arbeidsgruppen for regulering
Fra arbeidsgruppen for regulering møtte Inge Olav Fure, Ole Krogness, og Bjørn Olav Bratz.

Det ble informert om gruppens arbeid, og planene fremover. Gruppen har arbeidet videre med mandatet fra styret og fremla et utkast som ble godkjent. I neste uke skal det avholdes møte med Nesodden kommune angående regulering og gruppen lager fremdriftsplan etter møtet. Velet skal utlyse regulering ved annonse med kart i lokalpressen. Det innkalles samtidig til et større offentlig allmøte ca en uke etter dato for annonse der planen presenteres. Samtidig skal det sendes ut et brev til alle beboere i området som omfattes av reguleringsplanen. Kommunen har tilbudt adresselister og klistremerker. Velets lister blir oppdatert mot kommunens informasjon. Dette møtet vil bli avholdt i februar måned. Arbeidsgruppen har ansvaret, bestiller Samfunnshuset, og arrangerer møtet.

Adresse vedrørende reguleringssak og videre arbeid skal gå til arbeidsgruppen direkte via velets postboks. Det opprettes egen e-mailadresse for elektronisk korrespondanse -

regulering@flaskebekkvel.no

Gruppen og styret er inneforstått med de motsetninger i synspunkter som kom frem under siste ekstraordinære generalforsamling og arbeider for å få til en prosess der alle detaljer vil bli grundig behandlet underveis. Utredninger, alternativer og forslag i forbindelse med planarbeidet skal fremlegges for styret og på felles velmøter for godkjenning.

Fordi denne reguleringssaken er nøytral uten økonomiske interesser for søker, har Nesodden kommune sagt seg villig til å redusere gebyrer og stille ekspertise og rådgivning til disposisjon. Fylkesmannen har likeledes sagt seg villig til å bistå. Gruppen vil bruke minst mulig uten om- kommunale resurser. Utarbeidelse av reguleringsplanen er likevel Flaskebekk vel sitt ansvar og eiendom. Det vil bli foretatt befaring i andre tilsvarende regulerte områder av gruppen.

Jørgen Berners vei, reguleringssak
Det ble av gruppen uttrykt bekymring for konsekvensene av en massiv utbygging i Jørgen Berners vei. Gruppen oppfordres av styret til å holde seg orientert i forhold til Skogveien Vest og videre utvikling av saken. Alternativ utkjøring til Lampepusserveien har vært oppe som alternativ, noe som ville berøre beboerne i øvre Flaskebekk vesentlig.

Befaring vedrørende vannproblemer i øvre del av Flaskebekkveien.
Det ble avholdt befaring med Statens vegvesen ved Asbjørn Tuven i øvre del av Flaskebekk veien 11.01.06 vedrørende utbedring av problemene med overvann og manglende grøfting og drenering var temaet. Flaskebekk vel har gjort en ny henvendelse og bedt om at forholdene forbedres også i øvre del av Flaskebekk veien samtidig som arbeid skal gjøres lenger ned. Veivesenets konsulent er i ferd med å lage en utredning vedrørende utbedring av dreneringsforholdene i Flaskebekk veien, og blir nå bedt om også å se på de øvre deler. Velet får oversendt planene når disse er ferdig. Det er planlagt å gjøre arbeid på dette området i april/mai 2006, men det ble ikke gitt noen garantier. Alle skylder på at det ikke er penger.

Øvrige saker
- Brev er sendt til fortidsminneforeningen som beklager sine uttalelser. Dementi er sendt videre til berøre parter.

- Det er sendt brev der velet har støttet et av sine medlemmer i sak om avslag vedrørende bygging av badehus.

- Søppeltømming på søndre brygge opprettholdes ved at samme person som tidligere har gjort denne jobben blir engasjert også for sommeren 2006.

- Regnskapsåret går fra 1.mai til 30.april. Frist for revidert regnskap til generalforsamlingen settes til 20. mai. Innkalling til generalforsamlingen gjøres senest 1. juni 2006.

Velets medlemsdatabase
Det er bygget opp ny database i ”Filemaker Pro” der alle navn og adresser vedrørende eiendommer og medlemmer innenfor velets grenser. Tidligere historikk om beboere er lagt inn, og det er mulig å samle informasjon av historisk grunnlag for hver enkelt eiendom. Samtidig vil basen danne grunnlag for adresser til utsendelser, kontingent og annet.

Søknad fra veilag.
Forsinkede søknader fra veilag avventes med tilsvar og betaling inntil oppdatert regnskaps rapport er tilgjengelig fra regnskapsfører. Rapporten er ikke tilgjengelig pga sykdom.

Dugnad
Det planlegges dugnad ultimo mai 2006. Lagene vil ivareta ar for de ulike oppgavene. Velets styre ivaretar innkjøp av mat og drikke. Dato og liste over arbeidsoppgaver fastsettes på neste styremøte.

Skilt
Skilt til merking av stier er under arbeid. Man tar sikte på at dette blir en del av årets dugnad å sette opp skiltene. Forutsatt kommunen og eiers tillatelser. Det er også ytret ønske fra andre velmedlemmer å sette opp veiskilt som har falt ned, Råtnet, eller blitt borte på annen måte. Styret anser skilting av vei som veilagenes oppgave. Kostnader til innkjøp av veiskilt dekkes av velet. Skilttype og produsent av skilt legges ut på hjemmesidene.

Dato for generalforsamling og neste styremøteneste styremøte
Dato for neste styremøte er satt til onsdag 1. mars. Dato for generalforsamlingen er satt til: onsdag 14.juni

Form på styrereferat
De seneste styrereferatene har blitt lagt ut på Flaskebekk vel sine internettsider. Styret mener dette gir medlemmene anledning til å lese hva som foregår og blir besluttet. Navn på personer og saksopplysninger i saker som ikke er avsluttet, vil foreligge i styrets arbeidsdokumenter, og styrereferatene refererer kun saker som blir vedtatt og er utført.

Anne Stine Meltzer Trygve Steinert