REFERAT FRA

GENERALFORSAMLING

i Flaskebekk vel 12. juni 2006, Speiderhuset.

37 fremmøtte hvorav 30 stemmeberettigede. 2 av vellets medlemmer hadde gitt fullmakt til en av de fremmøtte.

 1) Velformann Anne-Stine Høvo Meltzer ble valgt til møteleder.

 2) Velmedlem Sjur Sætre ble valgt til referent.

 3a) Velformannen gikk gjennom årsberetningen fra styret og opplyste at antall medlemmer faktisk har steget siden årsberetningen ble skrevet. Vi er nå 85 betalende medlemmer. Formannen opplyste også at hjemmesideredaktør Fredrik Meltzer gjerne tar i mot bilder, epistler eller hva det måtte være til nettsiden Flaskebekk.no.

Innspill fra salen om at vellets aksjer i båtselskapet bør løses inn for en god pris ved høve.

Stemning i salen for at tradisjonen med pubkvelder bør fortsette. Forslag om at det bør vurderes å bytte litt på dagene, at det ikke alltid trenger å være onsdag som er pubkveld.

Det nye styret har ballen.

Årsberetningen ble godkjent av generalforsamlingen.


Regnskap
Kasserer Wilhelm Berge d.y. supplerte formannen under gjennomgangen av regnskapet og budsjett for neste år. Det ble påpekt fra salen at de ekstraordinære møtene i forbindelse med reguleringsplanarbeidet i forrige periode ble dyre. Det ble presisert at Flaskebar på søndre brygge ikke skal være noe velet skal tjene penger på.

Regnskapet godkjent.


Budsjett
Enighet på generalforsmalingen om at søppelordningen på søndre fortsetter. Sigurd Sætre Storjord har jobben. Det ble presisert at søppelkassen på søndre og kassen som nå er flyttet opp mot Flaskebekkveien er et tilbud til ”eksterne brukere av området”. Kassene skal ikke brukes når man rydder på badehuset. Generalforsamlingen oppfordrer det nye styret til å klargjøre hvem som styrer med snømåking på de forskjellige veiene i vellets område. Stor forvirring og mange aktører i dag. Det ble også etter spørsmål fra salen klargjort fordelene ved å være med i Norges velforbund. Det koster, men det gir oss mange fordeler.

Godkjenning av budsjettet utsatt til etter gjennomgang av tilstanden for Søndre Flaskebekk brygge (eget punkt).

 

4) Det gamle styret ble takket av for sterkt innsats og nytt styre med mer ble valgt.

Formann for ett år blir: Anne Steinert
Sekretær: Marie Storjord
Styremedlem: Anna Eggirtsdottir
Styremedlem : Birger Libell
Styremedlem : Ivar Reinvang

Valgkomité: Henriette Arneberg og Elin Bræk

Revisor: Inger Tuv

Styret får jobben med å klekke en ansvarlig kasserer etter Wilhelm Berge d.y. som nå går av etter 4 års kjempejobb.

 
5)Vedtak
Kontingenten for å være medlem av Flaskebekk vel blir kr. 750,- også i neste velperiode.


6)Søndre Flaskebekk brygge.
Vedlagt skriv fra Strandpromenadelaget ble gjennomgått av leder Nils Petter Brokstad i laget.

Promenadelaget har ingen klar anbefaling, men skisserer som det går frem av skrivet tre retninger. Tilbudene det refereres til i skrivet og som kalles alternativ 1 og alternativ 2 er kun muntlige. Stort engasjement i salen.

Stort engasjement også da medlem av Strandpromenadelaget Tom Senstad forklarte hva som har skjedd med brygga og hvilke tekniske muligheter som finnes mht reparasjon. Generalforsamlingen fikk en glimrende historie-og-fysikktime med modeller og moduler som blant annet var laget av vinkartonger. Dette kommer det til å gå gjetord om Tom(ref. tilføyelse)!

Kjapt fortalt og uten bruk av vinkartonger fra referentens side er Senstads poeng omtrent som følger:

Indre del av bryggen er solid. Ytre nordlig-del av bryggen er problemet. Ytre del består av tre jevnstore blokker og en av dem har løsnet fra de andre og er på tur. Tom Senstad mener som det fremgår av vedlagte skriv fra Promenadelaget at bryggen kan berges ved hjelp av relativt enkle midler, og at dette vil holde i mange år. Sterke wire vil kunne holde det hele på plass i minst 50 år!

Strandpromenadelagets leder supplert av avtroppende velformann Meltzer fikk en meget engasjert sal å holde styr på i den påfølgende diskusjon..

Noen sitater:

 Dette ble en lang diskusjon med mange kloke innspill til Promenadelag og styre for videre arbeid. Blant annet ble det påpekt at styret  bør ta kontakt med advokat for å sjekke ut mulighetene for erstatning. Finnes det rettshjelpsforsikring? Kanskje Norges velforbund kan hjelpe oss?

Etter lang tids diskusjon og kamp mot klokken konkluderte velveteran Gunnar Vatten på følgende måte: Vi eier brygga. Vi har et moralsk ansvar hvis det skjer noe. Sånn som brygga står nå er den farlig. I første omgang må vi stenge brygga, og så må vi vurdere videre hva som skal gjøres. Reparasjonsarbeidene vil uansett hvilken løsning vi lander på ta tid.

Generalforsmalingen gjorde to vedtak i saken:

1) Brygga blir stengt umiddelbart! Styret effektuerer stengingen. En stemming vedtak.

2) Vi skal fortsatt ha ”brygge”.

Dvs vi skal ha Søndre Flaskebekk brygge som en flebruksbrygge for unge og voksne slik vi har i dag. Styret/ Promenadelaget jobber videre med saken og kommer tilbake med forslag til løsning.

25 stemte for. 5 stemte i mot, og vil ikke at Søndre Flaskebekk brygge skal bygges opp slik den har vært de siste årene. 2 avstod fra å stemme.

7) Promenadelagets leder Nils Petter Brokstad sa at det nye promenadelaget har fått gjort lite annet enn å tenke på problemene med brygga. Salen viste stor forståelse for det. 

8)Reguleringsarbeidet
Arbeidsgruppens leder Inge Olav Fure orinterte om hva som har skjedd mht reguleringsarbeidet ettter den ekstraordinære generalforsamlingen, og sa at arbeidet er inne i en infofase. Gruppen er i dialog med både Nesodden kommune og Akershus Fylkeskommune.

I september skal det foretas en kulturmiljøanalyse i regi av Fylkeskommunen. Da kommer to damer rundt med kamera for å oppgradere, sammenlikne tomtene våre med SEFRAK rapporten som ble laget i 1977/78. Mer info om dette kommer.

I følge Inge Olav Fure går reguleringsarbeid inn i en ny fase opp mot jul. Prosessen videre vil ventelig ta mellom 2 og 3 år.

 Han oppfordret oss til ta direkte kontakt med gruppa på mail hvis vi har spørmål mht fremdrift i reguleringsarbeidet. Adressen er: regulering@flaskebekk.no

Men Fure understreket at det er kommunen som er rette adresse i forhold til forandringer på eiendommene, ikke arbeidsgruppen.


3b) Budsjett
Før eventuelt fikk formannen salens tilslutning til igjen å se på budsjettet. I budsjettet er Søndre Flaskebekk brygge inne med et større beløp til reparasjon. Det ble en del diskusjon fordi det gamle styret opererer med et budsjett i underskudd for neste periode.

Etter diskusjon ble budsjettet vedtatt som veiledende, styret ble oppfordret til ”ansvarlighet” mht bruk av penger på brygga.


9)Eventuelt
Krysset Øvreveien/ Flaskebekkveien ved nedkjøringen til Strandpromenaden. Velmedlem Anne Nesheim uttrykte sterk bekymring og fikk støtte fra salen. Krysset er uoversiktelig og generalforsamlingen ba det nye styret undersøke muligheter for sikring.

 

Møtet ble avsluttet kl 2200!

Notatet fra Strandpromandelaget bør gjøres tilgjengelig/vedlegges referatet!

 

Med vennlig hilsen
Sjur Sætre, velmedlem og p.t. referent